Περιγραφή

Το Super Neopal της Vivechrom είναι πλαστικό χρώμα κορυφαίας ποιότητας που διακρίνεται για τη μεγάλη του καλυπτικότητα και τις εξαιρετικές αντοχές του στο συχνό πλύσιμο. Δουλεύεται εύκολα, απλώνει θαυμάσια, στεγνώνει γρήγορα και έχει ισχυρή πρόσφυση. Το φωτεινό του λευκό και οι ζωηρές και αναλλοίωτες αποχρώσεις προσφέρουν ένα άψογο ματ φινίρισμα, δημιουργώντας όμορφους χώρους με ξεχωριστή προσωπικότητα. Εφαρμόζεται σε σοβά, γυψοσανίδες, μπετόν, τούβλα, ξύλα. Δεν περιέχει αμμωνία. Δεν συνεισφέρει στην ανάπτυξη της φωτιάς και την εξάπλωση της φλόγας. Διατίθεται σε λευκό και σε 9 βασικές αποχρώσεις και σε απεριόριστο αριθμό αποχρώσεων μέσω του συστήματος ΧΡΩΜΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ της Vivechrom και σε συσκευασίες των 200ml, 375ml, 750ml, 3lt και 10lt.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Τύπος
: Πλαστικό χρώμα βάσεως συμπολυμερούς PVA-VEOVA.
Ειδικό βάρος: 1,44 – 1,52± 0,02gr/cm3 (EΛΟΤ 523), ανάλογα με την απόχρωση
Ιξώδες : 11-14 ps (ROTOTHINNER DIN 51550, 25°C).
Μέθοδος εφαρμογής: Ρολό, πινέλο ή πιστόλι airless.
Αραίωση: 5-10% καθαρό νερό.
Απόδοση: Περίπου 12m2 ανά λίτρο στις κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες
Στέγνωμα: Στην αφή σε 1 ώρα και επαναβάφεται μετά από 3 ώρες. Οι χρόνοι αυτοί διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (υγρασία, θερμοκρασία)
Αποχρώσεις: Διατίθεται σε λευκό, μαύρο και σε 28 αποχρώσεις χρωματολογίου. Επιπλέον χρωματίζεται μέσω του συστήματος ΧΡΩΜΟΣΥΝΘΕΣΕΙΣ της ΒΙΒΕΧΡΩΜ σε απεριόριστο αριθμό αποχρώσεων.
Αποθήκευση: Να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία από 5° C έως 40° C.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ
    Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και ελεύθερες από ελαττωματικά ή κακής συνοχής υλικά, σκόνες, λάδια και άλατα. Για το στοκάρισμα και σπατουλάρισμα των επιφανειών χρησιμοποιήστε στόκο NEOPAL STUCCO της ΒΙΒΕΧΡΩΜ. Για καινούργιες επιφάνειες ή πορώδεις επιφάνειες βαμμένες με ασβέστη, κόλλα ή κακής ποιότητας χρώματα ασταρώστε με το νέο αστάρι νερού, NEOPAL PRIMER της ΒΙΒΕΧΡΩΜ αραιωμένο έως 50% με νερό, και στη συνέχεια εφαρμόστε δυο χέρια SUPER NEOPAL. Για την επαναβαφή επιφανειών χωρίς προβλήματα, εφαρμόστε κατευθείαν δύο χέρια SUPER NEOPAL.
Το χρώμα εφαρμόζεται και αφήνεται να στεγνώσει σε θερμοκρασία από 10ο C έως 35o C. Η επεξεργασία όπως τρίψιμο, καθαρισμός με φλόγα κλπ βαμμένων επιφανειών μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνη σκόνη και/ή αναθυμιάσεις. Εξασφαλίστε καλό εξαερισμό κατά τη διάρκεια εφαρμογής και του στεγνώματος. Χρησιμοποιείτε απαραιτήτως κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
    Αφαιρέστε όσο το δυνατό περισσότερο υλικό από τα εργαλεία πριν τον καθαρισμό τους. Καθαρίζετε τα εργαλεία αμέσως μετά την χρησιμοποίησή τους με νερό και απορρυπαντικό διάλυμα.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    Μακριά από παιδιά • Να μην χρησιμοποιούνται τα άδεια δοχεία για αποθήκευση τροφίμων • Αποφεύγετε την επαφή με το δέρμα και τα μάτια • Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα πλυθείτε αμέσως με σαπούνι και νερό ή κατάλληλο καθαριστικό δέρματος. Μη χρησιμοποιείτε διαλυτικά • Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια πλύνετέ τα αμέσως με άφθονο νερό και εάν υπάρχει ανάγκη ζητήστε ιατρική συμβουλή • Σε περίπτωση κατάποσης ζητήστε αμέσως ιατρική συμβουλή και δείξτε αυτό το δοχείο ή την ετικέτα • Μην το αδειάζετε στην αποχέτευση ή σε άλλες πηγές νερού • Διαχειρισθείτε τα άδεια δοχεία υπεύθυνα και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ΑΝΑΔΕΥΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ