Καλέστε μας: 210 99.16.519, 210 99.13.801 & 210 99.62.636
­

Penecrete™ Mortar

Το Penecrete™ Mortar είναι ένα τσιμεντοειδές επισκευαστικό κονίαμα που σαν αποστολή έχει να επισκευάζει, να σφραγίζει και ταυτόχρονα να στεγανοποιεί το σκυρόδεμα.

Κατηγορίες: , Κατασκευαστές: .

Περιγραφή Προϊόντος

Το Penecrete™ Mortar είναι ένα τσιμεντοειδές επισκευαστικό κονίαμα που σαν αποστολή έχει να επισκευάζει, να σφραγίζει και ταυτόχρονα να στεγανοποιεί το σκυρόδεμα. Αποτελείται από τσιμέντο Portland, ειδικά διαβαθμισμένη πυριτική άμμο και χημικά ενεργά, τεχνογνωσίας ICS/ PENETRON INTERNATIONAL τα οποία σχηματίζουν κρυστάλλους εσωτερικά των πόρων του σκυροδέματος εμποδίζοντας έτσι την διέλευση του νερού. Το υλικό εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το επαλειφόμενο Penetron® που λειτουργεί σαν αστάρι και ενεργοποιητής του φαινομένου ανάπτυξης κρυστάλλων.

Τα ενεργά χημικά που περιέχονται στο Penecrete™ Mortar όταν ενωθούν με το υδροξείδιο του ασβεστίου παρουσία υγρασίας σχηματίζουν συμπλέγματα αδιάλυτων κρυστάλλων. Αυτά τα συμπλέγματα των αδιάλυτων κρυστάλλων είναι σαν ένα gel το οποίο αναπτύσσεται με την παρουσία του νερού μπλοκάροντας όλους τους τριχοειδής διαδρόμους και τις μικρορωγμές του σκυροδέματος εμποδίζοντας την διέλευση του νερού. Η ενεργοποίηση των χημικών λαμβάνει χώρα όταν το κονίαμα Penecrete™ Mortar αναμιχθεί με το νερό. Ενδέχεται να χρειαστούν αρκετές μέρες για να σφραγίσει πλήρως τους πόρους και τους τριχοειδής διαδρόμους ανάλογα με τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες και την θερμοκρασία.

Προτεινόμενες Εφαρμογές

Εφαρμόζεται σε συνδυασμό με το επαλειφόμενο Penetron® που προηγείται του Penecrete™ Mortar

  • Επισκευές οπών και φωλιών σκυροδέτησης σε παλαιά και νέα κατασκευή
  • Επισκευές από αφαίρεση «φουρκετών» (σίδερα στερέωσης καλουπιών) και «μορέλων» (ξύλο αποστάτης)
  • Επισκευές σε σημεία που υπάρχουν ασυνέχειες σκυροδέτησης σε παλαιές κατασκευές
  • Επισκευές σε σημεία συνάντησης κάθετου τοιχίου με πλάκα δαπέδου σε παλαιά κατασκευή